The Book

There is no cloud, it's just someone else's computer !!!

User Tools

Site Tools


misc:adsl_th763

http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=174453 (Hackerivs & Delboy)

Za otključavanje slijedite upute koje su podijeljene u dva dijela. Kako biste potpuno otključali ruter potrebno je izvršiti SVE upute. Ruter prilikom postupka mora imati vezu s internetom. Postupak se ne smije prekidati. Poželjno je prvo pročitati upute pa tek onda pristupiti otključavanju kako biste izbjegli nepotrebne probleme.

Oni koji su već prije otključali ruter, a ne koriste MaxTV preskaču prvi dio uputa. Oni koji koriste MaxTV rade prva tri koraka prvog dijela uputa.

DIO 1.

1. a) Skinite ovaj file: http://sx7630.tk/active_configfile (desni klik, Save As, file je potrebno spremiti BEZ ekstenzije) b) Ukoliko koristite MaxTV, skinite: http://sx7630.tk/dfcg_iptv_HT (desni klik, Save As, file je potrebno spremiti BEZ ekstenzije)

2. Ruter povežite s računalom putem LAN kabela i uštekajte ga u port 1 na ruteru. (imajte na umu da ništa ne radite putem WLAN-a!)

3. Ulogirajte se u ruter (192.168.1.1) i učinite sljedeće: → Advanced Settings —> Administration —> Save & Restore —> Restore Configuration —> tamo stavite željenu konfiguraciju

4. Skinite program putty (googlajte i skinite) i ulogirajte se na SSH (IP_ADRESA_RUTERA) na portu 22 a podaci su korisničko ime: operator lozinka: operator

5. U komandni redak kopirajte sljedeće:

set V_PasswordService.Administrator.Name = root (stisnite enter) commit (stisnite enter) save (stisnite enter)

6. Kao što je opisano u koraku 3., ulogirajte se na SSH, ali ovaj puta koristite korisničko ime root i lozinku kojom inače pristupate ruteru. U slučaju da lozinku niste mijenjali, za lozinku ćete koristiti user ili admin

7. U komandni redak kopirajte sljedeće:

sx763os (stisnite enter) nvram_util set customer = 0 (stisnite enter)

DIO 2.

Ovaj dio otključavanja izvršavate ako na uređaju nemate 4.3.52.21.01 firmware. To možete provjeriti u korisničkom sučelju rutera (Status –> Device)

1. Logirajte se u SSH. (operator / operator)

2. U komandni redak kopirajte sljedeće:

download firm http://sx7630.tk/bootcode.img noreboot (stisnite enter) download firm http://sx7630.tk/runtime.img (stisnite enter)

Poslije izvršavanja ovih komanda nemojte surfati niti išta dalje dirati sve dok se ruter sam ne reboota. Prekidanjem ovog procesa riskirate nepovratno uništenje uređaja!

3. Nakon što se ruter sam vratio nazad (cca. 4 min), uđite u korisničko sučelje i konfigurirajte internet po želji.

Time smo završili s otključavanjem. Puno sreće u radu s ruterom!

Prebacivanje na ANNEX A

Ukoliko iz nekog razloga imate želju/potrebu ruter prebaciti na ANNEX A, to možete izvršiti na dolje opisan način. Potrebno je imati otključan ruter.

→ Ulogirajte se u SSH sa korisničkim imenom root i vašom lozinkom. Ukoliko login ne uspijeva napravite korake 4, 5 i 6 iz PRVOG dijela uputa.

→ Nakon što ste se sukladno opisu uspjeli ulogirati u SSH, izvršite sljedeću komandu (NE SMIJETE REBOOTATI UREĐAJ)

sx763os (stisnite enter) nvram_util set options = 1 (stisnite enter) mngmt (stisnite enter) download firm http://sx7630.tk/bootcode_a.img noreboot (stisnite enter) download firm http://sx7630.tk/runtime_a.img (stisnite enter)

Ne prekidajući postupak pričekajte samostalan reboot rutera prilikom kojega će se on prebaciti na Annex A.

U slučaju da se želite vratiti natrag na Annex B uz istu metodiku izvršite sljedeće komande:

sx763os (stisnite enter) nvram_util set options = 2 (stisnite enter) mngmt (stisnite enter) download firm http://sx7630.tk/bootcode.img noreboot (stisnite enter) download firm http://sx7630.tk/runtime.img (stisnite enter) Ruter će se nakon reboota vratiti na Annex B.

Napomena za MaxTV korisnike: Više ne preporučamo da resetirate ruter u cilju da dobijete MaxTV. Bolje je da koristite config za MaxTV iz koraka 1b prvog dijela uputa.

Ethernet konfiguracija: http://sx7630.tk/ethernet_configfile (desni klik, Save As, file je potrebno spremiti BEZ ekstenzije) Config ubacujete na način opisan u koraku 3. prvog dijela uputa.

TVORNIČKI RESET se izvodi na sljedeći način: (toplo vam preporučujem da tvornički reset radite samo OVAKO, a ne u sučelju rutera)

1. Ugasiti modem 2. Okrenut modem naopako, pritisnuti reset i držati, te upaliti modem 3. Držati reset dok se ne upale lampice Wlan i VoIP 4. Kad se upale, pustit reset na 2-3s i ponovno pritisnuti i držati još 10s

Greška ako ne možete promjeniti password i rješenje na njega opisano je ovdje

Ako ste bili “uspješni” i zbrikali router za vraćanje u operativno stanje probajte sx763 de-brick iz Filesafe UI

Ovim putem se također ograđujem od odgovornosti u slučaju bilo kakve štete, iako napominjem da kod mene radi sve stabilno i regularno.

misc/adsl_th763.txt · Last modified: 2013/11/09 07:59 (external edit)